Dobri hitovi 90tih

Dobri hitovi 90tih

U Turbo folk ludilu koje je krenulo raspadom SFRJ početkom devedesetih, naslušali smo se raznog zvuka, various izvođača i numera/projekata. Svakim danom na lokalnim radio stanicama i RTSu su nas bombardovali folk zvukom koji je postao novi mein strim, gde su se do tada popularni rokeri doživeli krah.

Zanimljivi su bili novi izvođači koji su se pojavljivali, a mi kao klinci smo ih vrlo brzo prihvatili i pevali smo njihove pesme, kao i što smo analizirali muzičke spotove, čak i imitirali. A koštali su 100 DM, dobijenih kod švercera ispred banke.

Željku je gorelo more, obučen kao arapin peva sa čudno podignutim rukama i dugom kosom.

Knez je izgledao kao samuraj, kao dete sam imao trip da je došao iz Japana, sa sve „dal’ si ikada mene voljela“ cut & loopom. Vara najtmer…

Dača Duck sa ljubavnim napitkom i kačketom. Koje fail repovanje.

Bit strit sa Opsesijom u šumi, tek to je bio hepening.

Fanki G sa frizurom na razdeljak, to je ceo Vršac furao tu frizuru.

Ali Ivan sa 200 na sat, e to je bio hit koji je obeležio taj period, stalno smo se žestili sa tom pesmom. Još Reno Clio u pozadini spota…

Ali u celom tom ludilu i haosu, antiukusu & kitchu, nešto se ipak dobro napravilo. U devedesetima je imalo dosta skrivenih izvođača, koji su imali odličan zvuk, kao i dobro poznati izvođači koji su pored šunda imali i kvalitetne pesme.

Viki Miljković i pesma „Vodi me odavde“. Masterpis. Treba je dobro poslušati. Jedna narodnjakinja da ima takvu pesmu? Poslušaj, biće ti jasno. U linkovima ću ostaviti par onih za koje tvrdim da su visoko kvalitetni, koji se uvek mogu poslušati.

Madame Piano, Ceca Slavković,  Ana Stanić nakon Mobi Dika, samo su neki od izvođača koji su imali unikatan zvuk, koji je odudarao u tom periodu i bio kvalitetan za slušanje.

Nju vejvovci su otišli u trajnu penziju…